به گزارش فاطر۲۴ ،علیرضا نوروزی در همایش ملی نظامیشناسی اظهار کرد: نظامی یک شاعر فارسیزبان بوده است و چیزی جز این برای ما پذیرفتنی نیست چرا که این موضوع یک واقعیت تاریخی است.
وی در واکنش به موضع کشور آذربایجان درباره نظامی گنجوی، متذکر شد: شهر گنجه و دیگر شهرهای ماورای رود ارس حدود یک صد سال پیش جزو جغرافیای سیاسی ایران بزرگ به شمار میرفته است اما طی قراردادهای ننگین «گلستان» و «ترکمنچای» این شهرها از ایران جدا شدند، لذا این تصور واهی است که جدایی جغرافیایی میتواند باعث جدایی فرهنگی ما با مفاخر شود.
نوروزی با اشاره به اینکه ظرفیتهای بیشتری در طرح و معرفی نظامی گنجوی وجود دارد، بر معرفی بهتر حکیم نظامی گنجوی به جهانیان تاکید کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی تصریح کرد: نظامی با آثار فخیم و ارزشمند خود قرنهاست که مایه مباهات ایران و ادبیات فارسی است و باید با پاسداشت نظامی گنجوی، ترویج اندیشههای متعالی و زنده نگه داشتن نام و یادش کوشش شود.
وی از برنامهریزی و عزم راسخ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت سیزدهم برای تجلیل از مفاخر فرهنگی خبر داد و افزود: دولت سیزدهم اهتمام ویژهای بر بزرگداشت مفاخر کشورمان از جمله حکیم نظامی داشته و گامهای فراگیری در این زمینه برداشته است.
نوروزی اضافه کرد: در استان نیز براساس برنامهریزیهای انجام شده برنامههای مختلفی برای نکوداشت مفاخر کشورمان به ویژه نظامی گنجوی پیشبینی شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تصریح کرد: سال گذشته در استان میزبان برنامههایی برای حکیم نظامی بودیم اما امسال این برنامهها در سطح ملی برگزار شد و برای سال آینده نیز باید از اکنون برنامهریزی داشته باشیم تا فعالیتها پررنگتر و از جلوه بیشتری برخوردار باشند.
همایش ملی نظامیشناسی (بزرگداشت نظامی، گنجینه حکمت ایران) در ارومیه با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزش عالی آفاق ارومیه با حضور اساتید دانشگاهی و نظامیپژوهان در سالن اجتماعات خانه مطبوعات آذربایجان غربی به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
در این همایش از ۲۴ مقاله پذیرفته شده، ۱۵ مقاله به صورت شفاهی و ۹ مقاله به صورت پوستر ارائه شد.